Garažna vrata v različnih izvedbah

Če živite v hiši ali večjem objektu, je zagotovo vanj vključena tudi garaža. Ta mora imeti kakovostna vrata, da ste lahko dovolj dobro zaščiteni pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi. Tudi pred nepridipravi, ki bi lahko poskušali priti v vaš garažni prostor.

Nekoč so bila garažna vrata narejena predvsem iz lesa in skoraj vsa so izgledala na zelo podoben način. Dandanes pa je pri izbiri tovrstnih vrat precej več izbire. Na voljo so na primer rolo garažna vrata, sekcijska dvižna garažna vrata, ne nazadnje še sekcijska dvižna vrata z osebnim prehodom.

 

Rolo garažna vrata

Ena od vrst vrata za garažni prostor so torej rolo vrata, ki sodijo med dvižna vrata. Njihovo upravljanje navadno poteka preko elektronskega motorja. Sestavljena pa so praviloma iz aluminijastih dolgih ter ozkih modulov oziroma lamel. Slednje se ob odpiranju odvijajo, ob zapiranju pa se navijejo v rolo. Ta se nahaja v posebni škatli nad garažnimi vrati.

Zaboj z rolojem se lahko nahaja na notranji ali na zunanji strani stene. To je zlasti odvisno od prostora samega. Rolo garažna vrata so dobrodošla izbira ta vse odprtine, ki imajo dokaj nizek strop. Tam je namreč stiska s prostorom, zato vgradnja sekcijskih vrat pač ni mogoča.

Garažna vrata v različnih izvedbah

 

Sekcijska vrata za garažni prostor

Na voljo so tudi sekcijska garažna vrata, ki so na sploh najpogosteje označena kot sodobna visoko-tehnološka mobilna konstrukcijska vrata, ki imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Njihova uporaba je sila preprosta pa tudi nadvse varna.

Cena omenjenih vrat je pogosto faktor, ki poleg kakovosti vpliva na odločitev posameznika pri izbiri. Sendvič paneli, ki jih vključujejo sekcijska garažna vrata, so narejeni na avtomatskih proizvodnih linijah. Sestavljeni pa so iz dveh slojev jeklenih lamel, ki imajo vmesno polnjenje iz poliuretana. Tovrstna garažna vrata so namenjena tako za majhne kot tudi srednje in velike odprtine. Njihova daleč največja odlika pa so zagotovo varnost, prilagojenost željam naročnika in hitrost izdelave ter dobave.