Kam peljati avto na servis vozil v Novem mestu

Veliko je delavnic, kjer opravljajo s servis vozil, a sam ne vem, katera je najboljša. Sem mlad voznik in to je moj prvi avto, ki ga morem peljati na servis vozil, da ga malo pregledajo. Avto je že malo star, zato ne rabi bit servis pooblaščeni, kjer je po navadi tudi cena nekoliko višja.

Oče vozi avto samo na pooblaščeni servis vozil v centru mesta. Meni se pa zdi škoda denarja, ker potrebujem samo pregled in menjavo olja na starem avtomobilu. Še zdaleč od tega, da bi na teh stvareh šparal, pa vendar lahko prihranim kakšen evro, če mi to naredijo v kakšni drugi delavnici.

Malo sem povprašal kolege, kam vozijo avtomobile. Vsak mi je priporočal drug servis vozil ali drugega mehanika, ki se s tem ukvarja kot popoldanska obrt. Sedaj sem še bolj zmeden, ker sem dobil preveč informacij in seveda, vsak je pohvalil svojega mehanika.

Potem se je oče spomnil, da pa so včasih vozili avto na ta mali servis vozil, k dobremu znancu v sosednjo vas. Kot znancu je naredil uslugo po dobri ceni in na splošno se je vedno potrudil in avto popravil, tako kot je treba.

Nisem veliko razmišljal in prosil očeta, da mi, da telefonsko številko tega svojega prijatelja. Na drugi strani se je javil prijazen gospod in kar takoj sva se dogovorila, da pripeljem avto na servis vozil, kar naslednji dan. Gospod me je pričakal v delavski halji, zapacan od olja in nasmeškom na obrazu. Zelo je bil vesel, ko sem s seboj pripeljal še očeta, saj se že kar nekaj časa nista videla. Tako sta malo poklepetala, mehanik pa je med tem časom pregledal avto in zamenjal olje.

Zelo sem bil zadovoljen z odnosom in opravljenim delom in servis vozil pohvalil tudi ostalim svojim prijateljem. Pa še zelo ugodno sem prišel skozi, kar pa se nisem kolegom tako hvalil, saj je bil to prijateljski bonus.