Pridelala sem veliko lastnih izdelkov, ker je bila zemlja za vrt zelo kvalitetna

V preteklem letu sem imela veliko težav z zdravjem. Odločila sem se, da spremenim svoje življenje navade in se posvetim naravi. Tako sem si med drugim omislila tudi vrt, kjer sem imela svojo lastno zelenjavo. Pri tem je morala biti zemlja za vrt naravna in čim bolj kakovostna. Vedela sem, da je zelenjava, ki jo kupujemo v trgovini škropljena z raznimi kemičnimi sredstvi. Nisem pa bila seznanjena, da se je veliko insekticidov, ki se uporablja za boj proti škodjivcev, rakotvornih.

Seveda ta sredstva ostanejo tudi na sadju in zelenjavi, ki jih mi uživamo. Ker sem bila v preteklem letu veliko na zdravstvenih preiskavah zaradi želodčnih težav, sem se odločila, da spremenim prehrano. Mož mi je uredil čisto nov vrt. Na to površino je bila pripeljana posebna zemlja za vrt, ki je bila pregledana, da nima kemičnih sredstvev. Nato sem kupila zelišča in zelenjavo, ki je bila pridelana na naraven način. Ker sem bila še vedno v bolniškem staležu, sem imela čas, da se ukvarjam z vrtom. Pravijo, da kontakt z zemljo spodbudi sproščanje serotina, ki je naravni antidepresiv. Kakorkoli, jaz sem bila na vrtu srečna. Dotik z zelenjavo in zelišči me je pomirjal.

Prav tako sem se zavedala, da bo moja zelenjava naravna in zdrava. Ko je bil celoten vrt posajen, se je pokazalo, da je bila zemlja za vrt kvalitetno izbrana. Nisem imela veliko plevela. V kolikor je zrasel, sem ga tudi pravočasno odstranila. Ker je mož vrt pred tem v celoti prekopal, je bila zemlja za vrt toliko bolj rahla. Tako so lahko hranilne snovi iz nižjih slojev prišle na površje. Ko je bila zemlja za vrt premokra pa nisem delala na vrtu. Prvič je to lahko škodljivo za vrnine, pa tudi nase sem morala paziti. Vesela sem, da imam svoj lastni vrt in lastno pridelano sadje in zelišča.

Pridelala sem veliko lastnih izdelkov, ker je bila zemlja za vrt zelo kvalitetna