Vrtna uta tudi na domačem travniku

S hčerko sva bili na dopustu na morju in v tem hotelu so imeli čudovit vrt kjer je stala prekrasna vrtna uta, ki nama je pustila veliko spominov. Vsako jutro sem meditirala v njej in bila je oblikovana tako, da je res nudila prijetno energijo. Ko sva prišli domov sem zjutraj pila kavo na verandi in opazovala našo zelenico za hišo. Bila je ravno tako polna cvetočih grmov in čudovitih rož, pomislila sem da manjkajo samo še palme in in bili kot v hotelu. Oh ne še nekaj manjka, mi je tisti hip kapnilo na pamet, vrtna uta manjka an tem vrtu. In čisto lahko bi stala tukaj.

Takoj sem zagrabila telefon in preverila kakšna vrtna uta je na voljo pri nas. Ponudba je bila kar pestra in kar nekaj jih je izgledalo zelo privlačno. V tistem trenutku pa sem se spomnila, da poznam mizarja, ki nam je naredil vrtno mizo in klopi in zagotovo bi vrtna uta bila na njegovem naboru znanja. Takoj sem ga poklicala, saj sem si zelo želela, da bi imela tako, ki bi bila čimbolj podobna tisti z dopusta. Ni se oglasil ampak vedela se, da bo vrnil klic takoj ko bo utegnil. 

Vrtna uta tudi na domačem travniku

in rej je kmalu zazvonilo, dogovorila sva se da se kar jaz oglasim v njegovo delavnici in narediva približen izris, da bo lahko postavil ceno. Komaj sem čakala, da bo vrtna uta del mojega vrta. Čez dva mesec sem praznovala rojstni dan in res sem si želela, da si stala tam ob zabavi. Ko sva delala izris in je vrtna uta dobila vizualno podobo sem mu že povedala do katerega datum si želim, čeprav mi še niti cene ni povedal. In ker je dober mojster se je to res zgodilo, le dan pred zabavo je bila vrtna uta dokončana in moje srce je pelo. Zelo sem se veselila jutranjih meditacij v njej.