Postelja za psa

Ko v naš dom dobimo novega psa, se začnemo ukvarjati z njim na različnih področjih. Moramo poskrbeti za njegovo prehrano, njegovo dresiranje in tudi postelja predstavlja pomembno stvar.

Moramo vedeti, da samo ležišče za psa ni samo ležišče, kjer bo počival podnevi in ponoči, vendar je tudi nekakšna navada, da psa naučimo, kje je njegova postelja prostor, ki je samo njegov.

Najpogosteje gremo v živalsko trgovino in želimo nabaviti vse kar se le v isti trgovini, da nam ne bo potrebno vedno letati vse naokoli, ampak bomo že redna stranka in če bomo imeli na primer problem, da nam postelja za psa ni bila v redu, se bomo lažje dogovorili z njimi kaj in kako izbrati pravilno.

Ko izbiramo posteljo za psa imamo res veliko ponudbo, lahko izbiramo postelje kot:

  • Ortopedske
  • Blazine
  • Odeje
  • Košare
  • Umetno usnje
  • Vodoodporne
  • Za mladiče

Za psa bi morala biti postelja udobna, mehka, kjer se pes dobro počuti in ne išče drugega kotička za počitek, ampak mu je ta postelja najboljša. Če vidite, da noče počivati v njej, potem veste, da ta postelja ni zanj in verjetno boste morali nabaviti drugo. Izbiro imate res veliko, saj lahko izbirate med različnimi barvami, modeli, postelja z robovi ali brez ostrih robov. Vsekakor pa ne smete preveč gledati, da bo postelja pasala v vaš dom in kupiti takšno. Kajti posteljo kupujete za psa in ne za lepo videt. Verjamem, da je kar težko izbrati pravo ležišče za psa in sigurno ne boste kupili samo enega. Saj posteljo je potrebno čistiti nekaj časa, ampak kasneje pa tudi zamenjati za novo. Sigurno ne boste kupili samo enega ležišča. Nikar pa delajte tega, da psu kupite več postelj hkrati, saj postelja mora biti ena in vaš pes mora vedeti kje mu je njegovo mesto. V primeru več ležišč ga boste samo zelo zmedli.