Ste si kdaj preračunali letni strošek za elektriko in ugotovili, da to ni ugodna elektrika

Vsake toliko je potrebno vse fiksne stroške pregledati, kajti kar hitro se ti lahko zgodi, da so stroški previsoki in bi si jih lahko znižali. Takšen primer je lahko elektrika, veliko ljudi sprosti spremlja, kje je ugodna elektrika in če si vse skupaj preračunaš lahko hitro ugotoviš kaj se splača narediti v primeru tvojega gospodinjstva.

V našem skupnem gospodinjstvu živi kar nekaj ljudi, tako skupaj živimo jaz in moja družina, moji starši in še stari starši. Položnice, ki prihajajo vsak mesec si razdelimo tako, da vsak mesec eden plača vse, do sedaj nisem razmišljal, če je pri nas ugodna elektrika, bi pa bilo pametno.  Vem, so razlike v mesecih, posebej v zimskem času, vendar tudi zima traja več kot tri mesece, tako da vsak pride na vrsto tudi takrat, ko so položnice elektrike višje, takrat bi vsakemu pasalo, da bi bila ugodna elektrika, vendar zimski čas prinese svoje stroške. 

Je pa res, da še vse niti v rokah držita stara starša in mi mladi smo bolj dostopni za spremembe, že nekaj časa nazaj sem opazil, da imajo drugi ponudniki električne energije cenejšo elektriko, vendar nisem hotel vznemirjati starih staršev. Sedaj pa sem videl, da imamo mi ponudnika, pri katerem plačujemo najdražjo elektriko, ki je daleč od tega, da bi bila ugodna elektrika, tako sem se odločil, da se bom z vsemi pogovoril, če so zato, da zamenjamo ponudnika. Bil sem pozitivno presenečen, ker so mi stari starši zaupali, tako sem lahko vse uredil sam. Sedaj imamo nižjo elektriko, ne bom rekel, da se ne pozna, ne bom pa rekel ,da je sedaj to bistvena razlika, a če si preračunaš letni strošek prejšnje elektrike in sedaj te, potem je razlika očitna. Tako je sedaj za nas to ugodna elektrika in prav zadovoljen sem, da sem nam to uredil. Sedaj bom bolj pozoren tudi na druge položnice, ki prihajajo vsak mesec.